דג לשבת וחג עם פלפלים וכוסברה שום ופפריקה

זמן הכנה 15 דקות
זמן כולל 1 שעה

החומרים ל-4-6 מנות:
6 פילטים דג טריים (לוקוס\מוסר\אחר)
1 לימון שלם חתוך לפרוסות
1/2 כוס שמן קנולה \זית
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה כמון
2 גזרים – פרוסות דקות לאורך
4 פלפלים אדומים מתוקים בינוניים 1
פלפל ירוק חריף
2 עגבניות בינוניות – פרוסות לעיגולים
1 צרור כוסברה
13 שיני שום (10 שלמות ו3 קצוצות)
¾ כוס מים
מיץ לימון – משני לימונים 1
כפית (שטוחה) מלח דק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מניחים את הדגים עם מים ולימון למשך 2-3 דקות, שוטפים ומסננים.
2. בקערה מערבבים את השמן ומוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והתבלינים ומניחים בצד.
3. מניחים על הכיריים סיר רחב ושטוח (סוטאז’), מסדרים פרוסות גזר, פלפלים מעל, עגבניות מעל ואת שיני השום השלמות.
4. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, מסירים את המכסה ומסדרים מעל את הדגים.
5. מפזרים מעל את הכוסברה, ומפזרים בין הדגים את שיני השום הקצוצות.
6. מתבלים בחצי כפית מלח, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מנענעים מעט את הסיר, מכסים ומבשלים במשך כ-10-15 דקות.
7. יוצקים את השמן המתובל בעזרת כף, מנענעים את הסיר ומוודאים שהרוטב מכסה את הדגים.
8. מכסים את הסיר, מבשלים במשך 8 דקות, מוסיפים מיץ לימון ואת חצי כפית המלח שנותרה במידה ויש צורך, מנענעים את הסיר ומבשלים עוד כ-4-5 דקות.
9. מכבים את האש, נותנים לתבשיל לנוח במשך 10 דקות לפחות ומגישים!

קרדיט – צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן, באדיבות פודי