מוצרי חשמל הם חלק בלתי נפרד מחיינו. כיום כבר כמעט ולא קיים אספקט בחיי היום יום שלנו שלא כרוך בשימוש במוצרי חשמל: מחשבים, טלפונים, תנורים, מכונות כביסה, טלוויזיה ועוד. כשמוצרי החשמל מתקלקלים – אנו הופכים לחסרי אונים ממש ומה שנותר לנו לעשות זה לפתוח במירוץ אחר טכנאי לתיקון מוצרי חשמל או לחלופין – לחפש מכשיר חדש לגמרי. כדאי לדעת שאפשר להימנע ממצבים לא נעימים שכאלו וגם לחסוך את העלות היקרה של תיקון מוצרי החשמל המקולקלים. במאמר זה נכיר כמה מהבעיות הנפוצות ביותר הקשורות במוצרי חשמל (בדגש על מוצרי חשמל ביתיים) המתרחשות הרבה פעמים בשל שימוש לא נכון או תחזוקה לקויה.
תקלות נפוצות במוצרי חשמל וכיצד להימנע מהן
מקררים – פתיחה וסגירה חוזרת ונשנית של דלת המקרר לעתים תכופות, או השארתה פתוחה למשך זמן ממושך גורמת לתופעה של הצטברות טיפות מים בפנים המקרר, במה שנראה כמו הזעה של המקרר. כשאנחנו פותחים וסוגרים שוב ושוב את דלת המקרר אנו למעשה גורמים לירידת טמפרטורת הקירור של המקרר וגורמים לו לעבוד קשה יותר, ולבזבז יותר אנרגיה ממצב רגיל. אלו עשויים לגרום לפגיעה בתפקוד של המקרר, ולכן כדאי מאוד להימנע מכך. כמו כן רצוי להימנע מהעמסת יתר של מוצרים בתוך המקרר. גם מצב זה גורם למקרר להתאמץ יותר כדי לקרר את כל המוצרים והופך אותו לחלש יותר. טעות נפוצה נוספת היא הצמדה של המקרר לקיר. בכך אנו חוסמים את פתחי האוורור שלו וגורמים לו להתחמם יתר על המידה, מה שעלול לגרום לירידה בתפקוד ואף תקלות מורכבות יותר. יש להשאיר רווח של כ-20 ס”מ בין המקרר לקיר.
אם המקרר אינו מקרר מספיק את המוצרים – בדקו אם בקר הטמפרטורה לא זז ממקומו. לעיתים תזוזה קטנה שנעשית בטעות עלולה לשנות את הטמפ’ במקרר ולהפוך את פעילותו ליעילה פחות.
מדיחי כלים – אם הכלים לא יוצאים נקיים מספיק – זה עדיין לא אומר שהמדיח התקלקל וצריך לזרוק אותו. ראשית, יש להקפיד למלא את נוזל ההברקה ואת מיכל המלח למדיח באופן קבוע ובהתאם להוראות היצרן. שימו לב שלא להעמיס יותר מדי חומרי ניקוי שכן זה עלול לגרום להצטברות סבון במדיח ולעומס על המערכת. כשמכניסים כלים למדיח יש לבדוק שהכלים לא מפריעים לפעולת הממטרה ושהיא לא פוגעת בהם או נתקעת.
בסיום הפעלת כל מדיח חשוב לנקות את הפילטר של המדיח מלכלוך וגורמים זרים. לסיום, אחת לכמה זמן רצוי לנקות את המדיח מבחוץ באמצעות מטלית לחה ולהפעיל את המדיח ללא כלים עם חומר ניקוי מיוחד למדיחי כלים. כל אלו יאריכו את חיי המדיח ויוציאו לכם כלים נקיים ומבריקים.
תנורים – אם מופיע ריח שרוף בעת הפעלת התנור – ייתכן שלא מדובר בתקלה אלא בהצטברות של שאריות מזון או נוזלים בתנור. כשהתנור קר וכבוי – יש לנקות היטב את פנים התנור במטליות לחות ועם חומרי ניקוי המתאימים לכך. כמו כן חשבו להקפיד על ניקיון התבניות.
כיריים – שימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים או קרצוף חזק מדי עלולים לגרום לנזק חיצוני לכיריים, לכן חשוב להשתמש אך ורק בחומרי ניקיון המתאימים לחומר ממנו עשויות הכיריים שלכם, ולנקות אותם בעדינות. חשוב שבעת הניקוי לא תשתמשו בהרבה מים העלולים לגרום לרטיבות בהצתה החשמלית ולהשבתת הכיריים עד לייבוש המלא.
לסיכום, ישנן לא מעט תקלות במוצרי חשמל ביתיים שניתן למנוע באמצעות שימוש נכון ותחזוקה נכונה שלהם. אם נקפיד לשמור על כללי זהירות אלו ביום יום- לא נזדקק לשירותי תיקון מוצרי חשמל ונהנה מהמכשיר למשך שנים רבות. חשבו לזכור כי תקלות חמורות, למשל כאלו הדורשות פירוק או פתיחה של המכשיר או התעסקות בצינור הגז של הכיריים, אין לנסות לתקן לבד אלא יש לפנות לטכנאי המוסך בתיקון מוצרי חשמל.