הגעתם הביתה לאחר יום ארוך. אתם מפעילים את מכונת הכביסה בחריצות. לפני שאתם הולכים לישון אתם חוזרים למכונת הכביסה על מנת לתלות את הכביסה לייבוש- ומתעצבנים לראות כי מכונת הכביסה לא סוחטת. הבגדים האהובים שלכם נשארו רטובים ומטפטפים ואין סיכוי שיתייבשו עד היום למחרת. בנוסף, המכונה מלאה במים עומדים שצריך לרוקן. מה עושים? מה קרה למכונה? האם להזמין טכנאי? האם לטפל לבד? יש לי תשובה קצרה בשבילכם, אבל היא תלויה בבעיה.
מהו תהליך הסחיטה?
תהליך הסחיטה הוא משמעותי מאוד בעולת מכונת הכביסה. זה בדיוק הרגע שהמכונה מתחילה להסתובב מהר מאוד ולעשות קולות של דפיקות. הקולות מגיעים בגלל שהכביסה המסתובבת שלכם נלחצת אל הדפנות של המכונה כדי שכל המים שספוגים בה יתנקזו אל חורים קטנים הנמצאים בתוף. במצב אידיאלי, משך זמן הייבוש מתקצר בשל הפעולה הזו. יש לציין כי ככל שמהירות הסחיטה תהיה מהירה יותר כך הבגדים שלכם יתייבשו מהם יותר (ברוב מכונות הכביסה ניתן לשלוט במהירות הזו).
אז למה היא לא סוחטת הפעם? מה הבעיה? אני מיואש…
הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא פשוט אבל נפוץ מאוד: תבדקו אם לחצתם בטעות על כפתור ביטול הסחיטה. כל מה שצריך לעשות במצב הזה הוא ללחוץ על הכפתור פעם נוספת, ופעולת הסחיטה תתחיל מחדש. עיינו בהוראות היצרן של מכונת הכביסה שלכם או בדקו אותם באינטרנט, כדי שתוכלו לדעת בדיוק איפה הכפתור הזה נמצא במכונה שלכם.
הבעיה השניה, הנפוצה גם היא, היא תקלה במסנן. בכל מכונה יש מסנן שתפקידו לאסוף לכלוך או חפצים קטנים שיש לכם בבגדים. זהו אותו מנגנון של פילטר של מזגן. אם המסנן עמוס מאוד התוצאה תהיה תקלה. הפתרון לתקלה הזו הוא פשוט וניתן לבצע אותו בצורה עצמאית- הוצאת המסנן וניקוי שלו (המסנן לרוב ימצא בפתח הייעודי לו, בתחתית של החלק הקדמי של המכונה). טיפ לחיים: אנו ממליצים לכם לבדוק בכיסים אם שכחתם דברים, על מנת לא לסתום את המסנן של המכונה. כמו כן, הקפידו על חיזוק כפתורים רופפים בבגדים שלכם.
הסיבה השלישית והנפוצה ביותר היא תקלה ברצועה. לפעמים הרצועה של מכונת הכביסה נקרעת. במקרה הזה אין מנוס מלהזמין טכנאי כדי שיחליף את הרצועה (במידה ונקרעה) או כדי שיחזיר אותה למקומה (במידה ונפלה). תיקון מכונת כביסה בשל התקלה הזו לא אמור לעלות לכם הון תועפות, להפך.
אם כן, אלו השלבים שאתם צריכים לבצע על מנת לבדוק מדוע מכונת הכביסה לא סוחטת: בדיקת כפתור ביטול סחיטה, בדיקת המסנן ולאחר מכן בדיקת הרצועה. חשוב לעקוב אחר כל השלבים על מנת שלא תזמינו טכנאי שלא לצורך ותוציאו כספים.